Blankenberge 2010

VIP-UITNODIGING_210x297.indd

VIP-UITNODIGING_210x297.indd

Zandsculptuurfestival Blankenberge breekt wereldrecord

Het Zandsculptuurfestival in Blankenberge is het langste zandsculpturenfestival ter wereld. Met een lengte van 841,80 meter werd dit jaar een wereldrecord gebroken. Momenteel wacht de organisatie op de officiële publicatie in het Guinness Book of Records. Dat maakte het festival vandaag bekend.

Will Tura krijgt standbeeld in zand

Speciaal voor de verjaardag van Will Tura is op vraag van het Zandsculpturenfestival een internationale zandkunstenaar overgevlogen uit het buitenland. Een Russische kunstdocente neemt de taak op haar om in Blankenberge een beeltenis van Vlaanderens grootste zanger tijdelijk te vereeuwigen in zand. Eén van haar Poolse discipelen was trouwens de beeldhouwer van het Michael Jackson zandbeeld vorige festivaleditie.

Jarige Will Tura vereeuwigd in het zand

“Reis om de wereld” is het thema van het Zandsculpturenfestival. In totaal zijn er 171 monumenten, wereldwonderen en bezienswaardigheden van over de hele wereld afgebeeld. Als extraatje brengt het festival een ode aan de Vlaamse zanger Will Tura, die maandag 70 geworden is. Voor de zandversie van Tura wordt drie ton zand gebruikt.

Dubbel zoveel bezoekers voor zandsculptuur

BLANKENBERGE – Sinds de opening van het zandsculptuurfestival met als thema ‘Reis om de Wereld’ hebben al 120.000 mensen het zandfestival bezocht. Bekende bouwwerken van over de hele wereld lokken blijkbaar meer volk naar de zandsculpturen dan Piet Piraat, die vorig jaar centraal stond. ‘We krijgen meer bezoekers over de vloer dankzij de samenwerking met Unesco.

Zandsculptuurfestival breekt wereldrecord

Het Zandsculpturenfestival in Blankenberge is dit jaar aan z’n langste beeldenparcour toe. Na het Europees hoogterecord in Zeebrugge doet het festival nu een gooi naar het wereldrecord. De meting werd gedaan: 841,8 meter was genoeg om het langste zandsculpturenfestival ter wereld te zijn, goed voor een wandeling van ruim 2 uur.

 

Back to top

error: Content is protected !!